You are here

Experts Live 2018

Afgelopen dinsdag was het jaarlijkse Experts Live event. Experts Live is een onafhankelijk event voor IT Pro’s rondom de Microsoft oplossingen. Dit jaar was collega Ryan erbij. In deze blog legt hij uit wat de meerwaarde is van een event als Expert Live en beschrijft hij zijn hoogtepunt van de dag.

"Community is een belangrijk onderdeel in mijn werk. Ik ben actief op social media om zo up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen en blog regelmatig op mijn eigen website. Maar naast digitaal kennis delen zijn events zoals Experts Live extreem waardevol. Community events geven de gelegenheid om in een zeer korte periode op de hoogte gebracht te worden van de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Daarnaast is er voldoende mogelijkheid om te netwerken en ervaringen te delen.

Een groot voordeel van Experts Live is dat het in Nederland georganiseerd is wat dus makkelijk bereikbaar is. Voor een Consultant of zelfstandige is de impact op de facturabele uren minimaal in vergelijk met een event in het buitenland. Daarnaast voor de lage kosten (85 euro) krijg je een event van topkwaliteit dat zeer professioneel georganiseerd is. Een mini Microsoft Ignite!

Mijn hoogtepunt van Experts Live 2018

Tijdens een event moet je helaas keuzes maken uit verschillende sessies. Ik heb verschillende sessies bezocht van Modern Management tot Security maar een was toch voor mij het hoogtepunt.

“Docker managed properly; introducing Kubernetes for ITPro’s” door Pascal Naber & Cornell Knulst.

Zoals de titel omschrijft was het een sessie over Docker management met Kubernetes. Binnen mijn vakgebied zie ik helaas nog niet zo veel Docker containers maar binnen de development wereld is het erg populair. Vanuit mijn development verleden heb ik gebruik gemaakt van Docker en een van de lastige punten is management in grotere deployment. Met behulp van Kubernetes is management hiervan binnen een cluster extreem eenvoudig.

Om een idee te krijgen wat Kubernetes is, hierbij een video:

Nu loop ik al een tijdje rond met het idee van Modern Infrastucture. Een virtuele wekplek maakt gebruik van veel infrastructuur componenten om een verbinding te maken met een applicatie of desktop. In de huidige implementaties worden de benodigde infrastructuur componenten op een server VM geïnstalleerd. Voor hoge beschikbaarheid zijn uiteraard meerdere servers VM’s nodig. Maar wat als de benodigde componenten in een container kunnen draaien? Microsoft is hard aan het werk om de RDS-componenten container compatible te maken met RDMi (Remote Desktop Modern Infrastructure).

Voor de sessie heb ik eerder van Kubernetes gehoord. Maar tijdens de sessie is de kracht van Kubernetes duidelijk geworden en de potentie voor een IT Pro binnen de VDI workspace. Modern Infrstructure, in combinatie met technologie als Kubernetes, maakt het theoretisch mogelijk om een volledige infrastructuur te bouwen in een paar minuten die tevens hoog beschikbaar is. Het onderwerp sluit goed aan bij de gedachten die ik al langer heb waardoor dit voor mij het hoogtepunt van Experts Live 2018 was!

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen binnen de IT? Neem gerust contact met ons op."

Over de auteur

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom werkplek, datacenter en beheer van uw ICT.

Deel dit artikel

Add comment