Hoe helpt Ivanti bij het belang van jouw organisatie?

Tijdens de Ivanti Unplugged in Utrecht worden de laatste productontwikkelingen, workshops, industriële inzichten en vooral Unified IT aan de bezoeker gepresenteerd. Dat ontwikkelingen binnen de ICT ontzettend snel gaan weet ook technisch consultant Donny van der Linde. Als technisch consultant bij ICT-Partners werkt hij met de producten van Ivanti. Om nieuwe ontwikkelingen en trends bij te kunnen houden zijn events zoals Ivanti Unplugged een belangrijk onderdeel van zijn functie. In één dag hebben bezoekers van Ivanti Unplugged de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende workshops, maar ook algemene presentaties van o.a. Eddie van Ravesteijn (Director Enablement EMEA) en Mark-Peter Mansveld (Area Vice President EMEA North bij Ivanti). Tijdens deze presentaties verteld Ivanti over de evolutie van IT en welke struikelblokken IT-organisaties ondervinden waarin verschillende specialismen samenwerken aan IT-beheer: het verlangen van de organisatie wordt vaak vergeten. Met de producten van Ivanti wordt nadruk gelegd op het overbruggen van beveiliging, servicemanagement en IT-activiteiten om de digitale werkplek te optimaliseren, automatiseren en beveiligen.

Als technische consultant van ICT-Partners ging Donny begin september jl. naar het Ivanti Unplugged evenement in Utrecht.
Wat is zijn doel? Om te horen en ervaren hoe Ivanti zijn nieuwe product Ivanti-Cloud gaat inzetten en daarmee verschillende Ivanti-producten en third-party producten laat samenwerken.
Het belang van de organisatie komt zo weer op de eerste plek. Maar ook zelf, als specialist, deel te nemen aan break-out sessies zodat Donny dit kan toepassen in de praktijk.

Hoe kan je meer inzicht krijgen in je infrastructuur, het verzamelen van data en daarop gelijk acteren? Ivanti-Cloud werd in maart tijdens de Ivanti Interchange 2019 in Madrid gelanceerd.
Door Real-Time monitoring heb je als organisatie gelijk inzicht op diverse gebeurtenissen, denk hierbij aan CPU-gebruik van machines en schijfruimte. Ivanti-Cloud omvat technologie zoals Real-Time Intelligence, Smart Advisors en machine learning. De Ivanti-Cloud is het mechanisme waar Unified-IT in de toekomst plaats zal vinden.

Met Ivanti-Cloud krijg je meer inzicht op de infrastructuur en kan je gelijk actie ondernemen op monitoring events. Monitor onderandere gebruikers en gebruikersgroepen binnen Active Directory en koppel hier een bijpassende actie aan. Bijvoorbeeld als een gebruiker lid wordt van een administratorgroep. Een geautomatiseerde actie op dit event kan zijn dat deze gebruiker gelijk verwijderd wordt uit deze administratorgroep zonder dat jij als beheerder een handmatige verwijderactie hoeft te doen.
Met ‘connectors’ zijn third-party producten, zoals Citrix Xenmobile, Office 365, TOPdesk en VMware) te koppelen aan Ivanti-Cloud.
Het enige dat je nodig hebt voor het beheer is een webbrowser waarmee je kan inloggen op Ivanti-Cloud. Op deze manier automatiseer jij je IT-omgeving gemakkelijk en efficiënt.

Wel of geen afscheid nemen van Ivanti Workspace Control (Powered by RES)? Een vraag die gesteld werd door één van de bezoekers van het event en waar jij als organisatie ook antwoord op zou willen hebben.
Mark-Peter Mansveld (Area Vice President EMEA North bij Ivanti) geeft aan dat Ivanti de klanten zelf de vrijheid geeft om een keuze te maken in een Workspace Managementoplossing IWC (Ivanti Workspace Control) of UWM (User Workspace Managment).
Wel wordt benadrukt dat alle innovaties en ontwikkelingen plaats zullen vinden op UWM. Het is aan te raden om voor 2021 een keus te hebben gemaakt om de overstap naar User Workspace Management te maken of over te stappen op de Long Term Maintenance voor Ivanti Workspace Control voor support. 

Wil je meer weten over Ivanti (Cloud) en hoe je in combinatie met third-party producten je digitale werkplek kan automatiseren en beveiligen? Of heb je vraagstukken en/of interesse in User Workspace Manager, Ivanti Automation of een migratie van Ivanti Workspace Control (voormalig RES Workspace Manager) naar User Workspace Manager?
Neem dan contact op met ICT-Partners, tel: 055-5282222 vraag naar Expert Donny van der Linde.

Over de auteur

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom werkplek, datacenter en beheer van uw ICT.

Deel dit artikel

Add comment