Ivanti & RES: From now on better together!

Deze week maakte Ivanti (fusie-organisatie rond Landesk (AppSense) en Heat Software) bekend het Nederlandse RES Software te hebben aangekocht: https://www.ivanti.com/company/press-releases/2017/ivanti-acquires-res. Voor de één komt de overname als een logische stap, voor de ander als een totale verrassing.

In deze blog geven wij als partner van zowel Ivanti als RES (beiden onder meer actief in het workspace segment) onze visie op de overname.

Waarom RES?
Voor Ivanti is het productfortfolio van RES Software een mooie kans om de strategie rondom automation en secure digital workspaces verder uit te breiden. De overname van RES Software levert als bijkomend voordeel op dat Ivanti door kan groeien op de Europese markt.

De gevolgen...
De gevolgen van de overname voor het portfolio van RES Software zijn op dit moment lastig in te schatten. Met de kennis van zowel de producten van Ivanti (LANDesk, AppSense, HEAT) als de producten van RES Software verwachten wij dat de kracht van automation en orchestration vanuit RES geïntegreerd gaan worden.

Daarnaast is het aannemelijk dat waar de producten elkaar overlappen, bijvoorbeeld op het gebied van User Environment Management, het beste van beide werelden gebruikt gaat worden om zodoende een nog krachtiger product neer te kunnen zetten.

Knowledge is power, sharing knowledge is powerful
In het kader van ‘knowledge is power, sharing knowledge is powerful’ verwachten wij ook dat het recent gelanceerde product van RES Hub door Ivanti doorontwikkeld gaat worden. Hub is bedoeld als community ondersteunende site waarmee kennis in de vorm van herbruikbare automatiseringsbouwstenen tussen leveranciers en partners uitgewisseld kunnen worden.

Ivanti acquires RES Software: terug naar eenvoud in ICT
Vanuit onze intensieve samenwerking met zowel Ivanti als RES Software volgen wij de ontwikkelingen rondom deze overname op de voet en kijken wij met enthousiasme richting de toekomst. De overname geeft ons als ICT-Partners namelijk de kans om organisaties nog beter te kunnen ondersteunen richting het bereiken van een Continuously Adaptive Workspace Architecture, waarin eenvoudprincipes zoals Smart, Stable, Scalable en Secure & Compliant leidend zijn.


Uiteraard houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen rondom Ivanti en RES Software.


Deze blog is een coproductie van onze experts Alex Goris en Corné van Ginkel.

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom werkplek, datacenter en beheer van uw ICT.

Deel dit artikel

Add comment