Blogs

Jij komt de volgende keer toch ook op E2EVC?

Ik ben in ieder geval enthousiast geworden van mijn  E2EVC bezoek in Athene! De 40ste editie van de E2EVC: Mijn naam: Eltjo van Gulik, Consultant bij ICT-Partners! Samen met Ryan Ververs-Bijkerk, tevens Consultant bij ICT-Partners hebben we genoten van veel expertkennis, gedeeld door experts: Experts to Experts Virtualization Conference!

Data & Cloud Expo 2018

Afgelopen week was de jaarlijkse Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo. We waren hier met een aantal ICT-Partners collega’s aanwezig. In dit artikel ga ik in op twee van de zeven beursthema’s; Digital Transformation en Data Science & Management. Hierbij probeer ik inzichten te geven en deze te reflecteren met datgene wat ik op de beurs heb gehoord. In het kort, organisaties die digitalisering in hun strategische beleid meenemen en op basis hiervan onder andere datamanagement toepassen overstijgen hun branchegenoten (Westerman, Tannou, Bonnet, Ferraris, & McAfee, 2012).

Naamswijziging Citrix producten

Het is al weer een tijdje geleden dat Citrix de aankondiging van de naamswijzigingen gedaan heeft op de afgelopen Summit, en inmiddels zijn de nieuwste versies van XenApp en XenDesktop daadwerkelijk respectivelijk Citrix Virtuals Apps en Citrix Virtual Desktops genoemd.
Aan de nieuwe Citrix Virtual Apps en Desktops is ook de eer toegevallen om als eerste Citrix product gebruikt te maken van de nieuwe versie nummering. Er zal dus Citrix Virtual Apps en Desktops versie 7.19 verschijnen.

De Cloud minder veilig dan on-premise?

Veel bedrijven denken nog steeds dat de Cloud minder veilig is dan on-premise. Helaas is dat gebaseerd op een aantal mythes. Tijd voor ons om die ontkrachten. Het blijkt ook zo dat bijna alle gevallen van data lekkage het gevolg is van configuratie fouten door de gebruikers zelf. In deze blog geeft ICT-Partners U enkele tips en richtlijnen om security in de Cloud goed in te richten.

Shared responsibility

Monitoring Citrix Cloud met OData

Sinds de introductie van XenApp en XenDesktop 7 levert Citrix de monitoring tool Director mee bij alle versies van hun software. Hiermee hebben kunnen beheerders hun XenApp en XenDesktop omgeving monitoren en pro-actief beheren.

Met de introductie van Citrix Cloud hebben beheerders mogelijkheid om de monitoring data van XenApp & XenDesktop service en de daar opvolgende trends uit Director tot 90 dagen terug in te zien.

Problemen oplossen voordat ze merkbaar zijn - Citrix Applicatie Probes in Xenapp en Xendesktop 7.18.

Stel je voor, het is maandagochtend omstreeks 08:00 uur. Je zit nog niet eens goed en wel aan je eerste kop espresso terwijl je je laptop opstart. Na het inloggen zie je gelijk je Skype for Business al knipperen.

… Ah, daar ben je! ….

… Het HR systeem ligt eruit …

Standaardiseren? Hoe dommer des te slimmer!

Van oudsher zijn organisaties met een eigen hostingomgeving gewend om te investeren in hardware met een afschrijvingstermijn van drie tot vijf jaar. Dat betekent dat organisaties lang vooruit moeten denken om te kunnen bepalen wat hun toekomstige ICT-behoefte is.

Experts Live 2018

Afgelopen dinsdag was het jaarlijkse Experts Live event. Experts Live is een onafhankelijk event voor IT Pro’s rondom de Microsoft oplossingen. Dit jaar was collega Ryan erbij. In deze blog legt hij uit wat de meerwaarde is van een event als Expert Live en beschrijft hij zijn hoogtepunt van de dag.

Wachten op workspace 10.0? May the workforce still be with you!

Denkt u ook dat de grootste wijziging in de toekomstige werkplek zich tussen de stoel en het toetsenbord bevindt? ICT-Partners wel. Want niet alleen de workspace verandert, zeker ook de workforce. En als ondernemer wilt u er voor zorgen dat uw medewerkers de beste tools krijgen om hun werk efficiënt en met plezier uit te voeren.

Kwetsbaarheid in Netscalers Citrix

Citrix heeft twee weken geleden een nieuwe kwetsbaarheid in hun Netscalers bekendgemaakt. De kwetbaarheid werd gemeld door Mathias Morbitzer en Dennis Titze van het Fraunhofer Institute for Applied and Integrated Security.

Misbruik van deze kwetsbaarheid kan gevolgen hebben voor de veiligheid van de Netscaler door de mogelijkheid tot het uitvoeren van kwaadaardige code op de Netscaler, waarmee een aanvaller mogelijk complete controle kan krijgen over de Netscaler.

Pages

Vragen?

Onze experts helpen u graag verder!

Tel: 055-5282222
E-mail: connect@ict-partners.nl