You are here

Planet of the API's

Woe27Sept

Bent u net als veel andere organisaties bezig met complexiteitsreductie en kostenbesparing (30-40%) binnen uw ICT-infrastructuur? Kom dan op woensdag 27 september naar onze informatiesessie Planet of the API’s, in de Apenheul in Apeldoorn. Tijdens deze sessie laten wij u zien hoe u eenvoud terug kunt brengen in uw ICT.

Deze thema’s komen aan bod:
•    De kracht en het gemak van automation
•    Flexibiliteit door (cloud)integratie
•    Vereenvoudiging door inzet van API’s
 

Met sprekers van o.a. ICT-Partners, Rubrik en Nutanix.

Kom samen met uw gezin
Na afloop van het event is er gelegenheid om samen met uw gezinsleden te genieten van het park. Wij stellen hiervoor gratis toegangskaarten beschikbaar*. Na aanmelding ontvangt u hierover meer informatie.

*Max. 4 per deelnemer. Kaarten zijn enkel geldig op woensdag 27 september.
 

Locatie:         Apenheul, Apeldoorn
Kosten:         Gratis
Doelgroep:    ICT-management en architecten

 

*Dit event is uitsluitend bedoeld voor eindgebruikersorganisaties*

09.30 uur: Inloop
10.00 uur: Welkom
10.10 uur: Start keynotes
12.45 uur: Lunch
13.15 uur: Vrije toegang tot het park

 

Keynote 1: De evolutietheorie versus IT: van aap tot API’s
Charles Darwin deed in 1858 de wereld opschudden met zijn evolutietheorie. Anno vandaag, zien we binnen de ICT nog steeds parallellen met zijn theorieën, waarin centraal staat dat innovatie noodzakelijk is om te blijven overleven. Hoe versnelt u de digitale evolutie en vergroot u de innovatieslagkracht binnen uw organisatie? In deze keynote vertellen wij u meer...

Keynote 2: Rubrik: (R)evolutionair in back-up en disaster recovery
De laatste 10-15 jaar heeft de innovatie binnen back-up stilgestaan. Dankzij de exponentiële datagroei en strengere eisen op het gebied van dataprotectie is een goede back-up echter voor iedere organisatie cruciaal. Tijd dus voor een (r)evolutie! Met het Cloud Datamanagement Platform van Rubrik, opgebouwd uit een Open/API architectuur, bent u verzekerd van een geautomatiseerd, veilig en betrouwbaar herstel van uw data in geval van nood. Meer over Rubrik: https://www.ict-partners.nl/rubrik

Keynote 3: Nadenken? Dat moet je computers laten doen!
Toen de NASA begin jaren 60 met hun Mercury programma begonnen om mensen in een baan rond de aarde te brengen, was de rekenliniaal het belangrijkste gereedschap om uit rekenen hoe dat moest. Enorm veel handwerk, proberen, fouten maken en opnieuw beginnen was de normale gang van zaken. De wiskunde leidde de mens, niet andersom.
NASA besloot in te stappen op een toen radicaal andere technology in de vorm van een IBM 7090 computer, gebaseerd op Fortran. Ineens werd al het zware en vooral langdurige rekenwerk uit handen genomen, het enige wat je nog hoefde te doen was de computer te vertellen welke formules uit te voeren met welke variabelen. De mens leidde ineens de wiskunde.
 
Echter was de mens tot de dag van de installatie van de IBM machines niet gewend om het potlood te vervangen voor het toetsenbord en was er uiteraard weerstand. De enige optie om echter relevant te blijven in het proces, was te leren programmeren. Geen langzame evolutie, maar een revolutie.
 
Op dit moment hebben we weer te maken met een revolutie. Logge rigide architecturen, die veel handwerk nodig hadden om in de lucht te worden gehouden, worden vervangen door software gestuurde architecturen, waarbij de meeste micro-beslissingen door de software worden gemaakt, en niet meer door de mens. Daarom vereist het gebruik van deze omgevingen een andere aanpak vanuit beheer, en door middel van veelal REST-APIs vinden in een software defined wereld de aansturingen tussen de producten onderling plaats.
 
Hoe gaat Nutanix hier mee om? Welke zaken versimpelen wij, of automatiseren wij zelfs volledig zodat de systeembeheerder zich kan gaan focussen op het worden van de bedrijfsarchitect, en wat voor mogelijkheden biedt Nutanix als het gaat om APIs en integratie met andere fabrikanten? Dit en meer in de sessie van Nutanix!

Deel dit event

Vragen?

Onze experts helpen u graag verder!

Tel: 055-5282222
E-mail: connect@ict-partners.nl