De weg naar een duurzaam datacenter

Het datacenter is letterlijk de motor van uw organisatie, oftewel het fundament van uw ICT-omgeving. Systemen, waarvan uw organisatie flink afhankelijk is, zoals e-mailservers, systemen voor dataopslag en (bedrijfskritische) applicaties worden vanuit het datacenter gefaciliteerd. Om productiviteits- en omzetverlies te voorkomen is maximale uptime van uw ICT noodzakelijk.

Bovendien verlangt de markt in deze dynamische tijd vaak veranderingen in uw bedrijfsproces. Het is cruciaal dat ICT goed aansluit op uw (veranderende) businessbehoeften. Om uw marktpositie te verbeteren of minimaal te behouden, is het noodzakelijk dat uw ondersteunende ICT-systemen de juiste informatie op elk gewenst moment produceren.
 
Kortom: het succes van uw organisatie is afhankelijk van een schaalbaar, flexibel en hoog beschikbaar datacenter.
 
Optimalisatiepad

Om te komen tot de realisatie van een kostenefficiënt en effectief ingericht datacenter, werkt ICT-Partners volgens een universele aanpak (in vijf stappen naar een gewenste implementatie: analyse, diagnose, advies, implementatie en controle).

De stappen

Analyse, diagnose en advies

Op basis van een grondige analyse en diagnose (middels diverse scans en workshops) komen we tot het beste advies voor de inrichting van uw datacenter. Het advies houdt rekening met bedrijfsdoelstellingen, businessproductiviteit, gebruikers en processen (organisatiescans), applicatiemanagement, beheer en beveiliging (infrastructuurscans). Het advies resulteert in een verbeterplan voor uw datacenter.

Implementatie

Conform gestandaardiseerde vernieuwings- en verbeteringsprojecten (PRINCE2) werken wij naar uw gewenste ICT-situatie.

Controle

ICT-Partners besteedt veel aandacht aan nazorg op de geïmplementeerde oplossing(en). Een ingebedde en verankerde situatie valt of staat met kennis en betrokkenheid van beheerders.

Belangrijk is dat uw beheer aansluit op de nieuwe situatie. ICT-Partners ondersteunt u bij het inrichten van alle nieuwe processen en werkafspraken. Bovendien laten wij u middels een Return on Investment-berekening zien of uitbesteden van het beheer voor u extra voordeel op kan leveren (‘Mijn beheer’).

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom werkplek, datacenter en beheer van uw ICT.


Ga naar onze nieuwe website.
Vanaf maart gaan wij verder onder de naam NEXXT. Ga naar onze nieuwe website.