Zerto

In moderne, informatiegedreven organisaties is de bedrijfscontinuïteit volledig afhankelijk van IT-infrastructuren, die 24/7 in de lucht moeten zijn. De kosten van downtime zijn astronomisch en dataverlies kan een bedrijf ruïneren. Dit dataverlies kan worden veroorzaakt door natuurrampen, stroomuitval, hardware-storingen en gebruikersfouten, maar ook – en steeds vaker – door software- en cybersecurity-issues. Doordat datacenters, private, hybrid en public clouds vaker software defined zijn, worden ze kwetsbaarder voor deze typen bedreigingen. Om downtime en dataverlies te minimaliseren worden beveiligings- en continuïteitsstrategieën dan ook steeds belangrijker voor de moderne bedrijfsvoering.

Het probleem van 'normale' DR-/BC-oplossingen

In een software-defined, gevirtualiseerde omgeving draaien applicaties op virtuele machines, onafhankelijk van de hardware. Hoewel dit veel efficiency-voordelen biedt voor de business, gelden deze niet voor disaster recovery (DR) en business continuity (BC). Veel BC/DR-oplossingen zijn gebaseerd op fysieke entiteiten, arrays en apparaten, die moeite hebben mee te groeien met de hoeveelheid data die wordt geproduceerd in moderne organisaties. De voordelen van virtualisatie gaan verloren door de management-overhead en de complexiteit van het combineren van een virtualisatiestrategie met disaster recovery-oplossingen die ontworpen zijn voor fysieke omgevingen.

De oplossing: Zerto Virtual Replication

Zerto, specialist op het gebied van disaster recovery en business continuity, levert daarom de disaster recovery oplossing, Zerto Virtual Replication (ZVR), voor infrastructuren van elk formaat. Zowel MKB-organisaties vanaf 15 virtuele servers, als enterprise ondernemingen met duizenden VM’s en cloudomgevingen kunnen disaster recovery inregelen met de oplossing van Zerto.

Zerto Virtual Replication is de eerste hypervisor-gebaseerde replicatie-oplossing voor bedrijfskritische applicaties op de markt en vervangt traditionele array-based BC/DR-oplossingen die niet zijn ontworpen voor de eisen van virtualisatie.

De voordelen van Zerto

DR naar een nieuw niveau - Zerto heeft replicatie verplaatst van de storagelaag naar de virtualisatie-/hypervisorlaag. Dit resulteert in een innovatieve, hypervisor-gebaseerde, virtualisatiebewuste replicatie-oplossing die replicatie- en BC/DRfunctionaliteit biedt voor grootschalige datacenters en de cloud.

Applicatie-consistent - Omdat applicaties vaak uit meer dan één VM bestaan, heeft Zerto Virtual Protection Groups (VPG’s) ontwikkeld, een unieke functie die replicatie van
meerdere VM’s als groep mogelijk maakt. Replicatie van VPG’s biedt de mogelijkheid om een complete groep consistent te herstellen vanaf een enkel tijdstip, in de juiste opstartvolgorde.

Continue replicatie - Zerto Virtual Replication (ZVR) repliceert I/O continu zodra deze plaatsvindt en biedt RPO’s van seconden.

Technologie-onafhankelijk - Zerto is hypervisor- en hardware-onafhankelijk. Het verwijdert grenzen naar innovatie en vergroot de efficiency. Doordat het niet gebonden is aan hardware kunnen ook oudere en goedkopere arrays worden gebruikt en verschillende hypervisors. Bovendien is het eenvoudiger nieuwe technologieën toe te passen en te testen, zoals flash arrays.

Schaalbaar en granulair - Met deze software-gebaseerde oplossing is het eenvoudig recovery-processen te schalen met de infrastructuur. Indien een nieuwe virtual host wordt toegevoegd hoeft alleen een nieuwe virtual appliance te worden geïnstalleerd. Omdat ZVR zeer grote omgevingen ondersteunt, biedt het de mogelijkheid losse bestanden, VM’s, applicaties en complete sites te herstellen voor omgevingen van ieder omvang.

Eenvoudige recovery - In het geval van een calamiteit kan een eenvoudig failover- en recovery-proces worden gestart vanuit de console. Het is eenvoudig disaster recoveryautomatisering te configureren, te testen en uit te voeren. Tests kunnen worden gedaan zonder enige impact op de productie-site of op de replicatie, inclusief testrapporten voor compliance.

Eenvoudig beheer - Zerto Virtual Replication integreert naadloos met de bestaande infrastructuur zonder configuratie-aanpassingen in de hypervisor, applicatie of storage. De console kan overal benaderd worden en biedt een compleet overzicht van de omgeving, waarbij issues eenvoudig op te sporen zijn, wat troubleshooting en oplossingen versnelt. ZVR biedt een krachtig dashboard met een consistente look-and-feel op verschillende platforms.

Compleet - Zerto levert een complete oplossing voor virtuele omgevingen met disaster recovery, testen, lange-termijn archivering en migratie voor private, hybrid en public clouds.

ICT-Partners is geregistreerd Zerto reseller

Gratis eBook (1)

Download het gratis eBook Disaster Recovery Guide | DR in gevirtualiseerde omgevingen.

Dit eBook geeft u inzicht in de uitdagingen, behoeften, strategieën en de beschikbare oplossingen voor business continuity en disaster recovery (BC/DR), speciaal voor moderne, gevirtualiseerde omgevingen en de public cloud.

Gratis eBook (2)

Download het gratis eBook Hybrid Cloud Guide | Bereik IT Resilience met Zerto Virtual Replication en Microsoft Azure.

Dit eBook geeft u een gedetailleerd overzicht hoe u IT Resilience kunt bereiken in een hybrid cloud-infrastructuur, waarbij we ook de uitdagingen behandelen die u kunt tegenkomen
en manieren om deze op te lossen.

Meer informatie?

Onze experts helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom digitale strategie, de werkplek en het datacenter.


Ga naar onze nieuwe website.
Vanaf maart gaan wij verder onder de naam NEXXT. Ga naar onze nieuwe website.